dimecres, 1 de juliol del 2015

ACTE DE CLOENDA SHARING TO LEARN. Curs 2014-2015



El passat dia 27 de maig de 2015 va tenir lloc, a l’auditori-teatre del Centre Cultural Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí, l’acte de cloenda del projecte Sharing to learn del curs 2014-2015.

L’acte final del projecte és un reconeixement a la feina dels docents de primària i secundària que hi col·laboren i la tasca d’aprenentatge-servei que han portat a terme l’alumnat dels instituts a les escoles com a language assistants.

Durant la primera part de l’acte, es va portar a terme el Final Workshop, una sessió de treball on els language assistents distribuïts en petits grups  van crear una paraula utilitzant les seves inicials. Les inicials van ser  creades  pels alumnes de primària especialment per l’acte. Amb la paraula havien de formar una frase que reflectís l’experiència viscuda en el projecte. Aquesta activitat va permetre compartir l’experiència amb Language assistents d’altres zones i deixar una pinzellada de creativitat entorn del projecte.

La segona part va ser l’acte de reconeixement  que es va iniciar amb la benvinguda per part de la Regidora d’Educació i Família de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, la Sra. Gemma Guàrdia i Montserrat i l’obertura institucional  per part de la subdirectora general de Llengua i Plurilingüisme, la Sra. Mònica Pereña. A més, vam comptar amb les intervencions de directors de centres educatius que ens van portar la veu de l’aula. Van ser en Mark Pingitore (American School of Barcelona), en Josep González (British School of Barcelona), la Montserrat Viola (escola  Jacme March de Gavà) i la M. Carmen Rabadán (institut El Castell, d’Esparreguera). 

Els assistents també van poder escoltar la perspectiva de l’alumnat protagonista:  un grup de quinze language assistants, representants dels 222 que ja formen part del projecte, van representar un seguit d’escenes que reflectien, des de l’emoció, les experiències viscudes a l’aula.

La part central de l’acte va ser el lliurament de diplomes i cartes de reconeixement per als language assistants i per als 58 centres que hi participen, de les poblacions de Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Castelldefels, Collbató, Sant Esteve Sesrovires, Castellví de Rosanes, el Bruc (comarca de l'Anoia), Esparreguera, Viladecans, Sant Climent de Llobregat, Gavà, Sant Boi de Llobregat i Cornellà de Llobregat.

Els vídeos resum de l’alumnat a l’aula van ser un dels moments més esperats  d’un acte entranyable. 

La clausura la va fer director dels Serveis Territorials al Baix Llobregat, el Sr. Josep M. Pérez, amb un conte on es realçava el valor de compartir.

Una fotografia final que deixarà constància de la tasca que estudiants i professionals de l’ensenyament porten a terme i que garanteixen la continuïtat i qualitat del projecte Sharing to learn.

Un altre curs que ens espera amb noves vivències i experiències. 




Bones vacances d'estiu!


Galeria de fotos:




Vídeo de l'acte:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada