dilluns, 7 de juliol del 2014

Acte de cloenda Sharing to learn. Curs 2013-2014

El passat dia 27 de maig de 2014 va tenir lloc a la sala d'actes de l'institut Joaquim Blume (Esplugues de Llobregat) l'acte de cloenda del projecte Sharing to learn del curs 2013-2014, un acte que va néixer amb la voluntat de reconèixer la feina dels docents de primària i secundària que hi col·laboren i la tasca d’aprenentatge-servei que han portat a terme l’alumnat dels instituts a les escoles com a language assistants.

La celebració va constar de dues parts. Durant la primera es va portar a terme el Final Workshop, una sessió de treball on els language assistants distribuïts en petits grups van compartir les experiències viscudes i van reflexionar sobre el projecte des de la seva mirada i des de la mirada de l’alumne de primària i del mestre. 

La segona part va ser l’acte de reconeixement pròpiament dit, amb l’obertura institucional de la subdirectora general de Llengua i Plurilingüisme, la Sra. Mònica Pereña, que va destacar el bon camí que segueix el projecte amb l’agermanament de l’aprenentatge-servei i el plurilingüisme. A més, vam comptar amb les intervencions de directors de centres educatius que ens van portar la veu de l’aula. Van ser en Mark Pingitore (American School of Barcelona), en Josep González (British School of Barcelona), la Irene Nieto (escola Edumar, de Castelldefels) i en Josep M. Cobos (institut el Cairat, d’Esparreguera). Els assistents també van poder escoltar la perspectiva de l’alumnat protagonista: un grup de vuit language assistants, representants dels 133 que ja formen part del projecte, van representar un seguit d’escenes que reflectien, des de l’emoció, les emocions i experiències viscudes a l’aula. 

La part central de l’acte va ser el lliurament de diplomes i cartes de reconeixement per als language assistants i per als 41 centres que hi participen i els mestres i professors involucrats, de les poblacions de Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Castelldefels, Collbató, Sant Esteve Sesrovires, Castellví de Rosanes, el Bruc (comarca de l'Anoia), Esparreguera, Viladecans i Sant Climent de Llobregat. Molts d’aquest municipis van ser representants per regidors i tècnics d’educació, implicats també en el projecte. 

La clausura per part del director dels Serveis Territorials al Baix Llobregat, el Sr. Josep M. Pérez, i el vídeo resum de l’alumnat a l’aula van ser els últims moments d’un acte entranyable, que es va tancar amb una fotografia final que deixarà constància de la tasca ingent que tant estudiants com professionals porten a terme i que garanteixen la continuïtat i qualitat del projecte Sharing to learn.

 

Les fotos de l'acte les trobareu al següent enllaç

I AMB AQUESTA ENTRADA ENS ACOMIADEM. HA ACABAT EL CURS 2013-2014, UN CURS D'IL·LUSIONS I ESFORÇOS, DURANT EL QUAL HEM CONVISCUT I COMPARTIT. HEM APRÈS.
ENS TORNEM A VEURE AL SETEMBRE... 

BON ESTIU!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada